Uncategorized

Logistika v praxi 2021: Ohlédnutí

Tomáš Kohút
Tomáš Kohút
Autor článku
06/10/2021
Logistika v praxi 2021: Ohlédnutí

30. 9. – 1. 10. 2021

Na přelomu září a října se uskutečnil 3. ročník dvoudenní logistické akce s názvem Logistika v praxi 2021, pořádaný naším partnerem společností BITO Skladovací technika CZ s.r.o. Čtvrteční konferenční část byla zaměřena na nejrůznější logistická řešení pro e-commerce, v pátek měli účastníci možnost navštívit naše distribuční centrum v Mošnově. Akce byla určena jak pro logistické manažery, tak i majitele středních a velkých e-shopů.

Konference

Během konference, která se konala v ostravském Best Western hotelu Vista, vystoupilo 11 předních českých logistických odborníků na e-commerce. Posluchači se tak měli, během půlhodinových prezentačních bloků, možnost detailněji seznámit s logistickými odvětvími automatizace, robotizace, skladovacího vybavení, outsourcingu fulfillment služeb, skladového software (WMS) nebo financování.

Během konference vystoupil také náš CLO Max Kovář s prezentací „Outsourcing logistiky: Co, kdy a proč?“, na jehož slova poté navázal také náš host Tomáš Funk, Automation & Solution Designer Director, ShipMonk & Funk Engineering s.r.o.

Závěr dne byl zakončen společnou večeří a networkingem nad (nejen) nově nabytými logistickými poznatky.

Návštěva distribučního centra Skladon

Druhý den akce byl věnován praktickým ukázkám, které vycházely z teorie předešlého dne. Během dopoledne proběhla komentovaná prohlídka našeho fulfillmentového centra, při níž měli návštěvníci možnost nahlédnout do skladových prostor, poznat intralogistické procesy nebo práci s WMS. K dispozici byli také jednotliví team leadeři, připraveni názorně demonstrovat práci na konkrétních pracovištích nebo odpovídat na detailnější dotazy.

Na své si přišli také zájemci o robotiku, po celý průběh pátečního programu byly v činnosti autonomní čistící stroje společnost KVADOS a.s. – dalšího partnera akce.

Na závěr děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další události podobného charakteru. Video z akce nabízíme pod následujícím odkazem.

PŘEHRÁT VIDEO ZDE