Logistika, E-commerce, Vzdělávání

Jak vybrat ideálního partnera pro fulfillment

Tomáš Kohút
Tomáš Kohút
Autor článku
31/08/2021
Jak vybrat ideálního partnera pro fulfillment

Už jste se rozhodli, že logistiku, tak důležitou část vašeho podnikání, přenecháte externímu fulfillment odborníkovi? Nicméně se nacházíte v nové situaci a narážíte na otázku… „Podle čeho jej ale vybrat? Co vše by měl splňovat k tomu, aby byl tou nejlepší variantou k mému typu podnikání?“ Nebo si jen chcete být jisti, že jsou vámi zamýšlené otázky relevantní a kompletní?

Tak právě pro vás jsme připravili dotazník s názvem „Jak vybrat ideálního partnera pro fulfillment“. Materiál obsahuje 50+ otázek, na které se ptát poskytovatele fulfillment služeb ještě před samotným navázáním vzájemné spolupráce. Porovnejte možnosti jednotlivých kandidátů a buďte si jisti vaším finálním rozhodnutím.

Instrukce k použití

Dotazník je koncipován do 3 logistických oblastí – spolehlivost, bezpečnost a rychlost. Oblastí, které jsou pro vaši konkurenceschopnost, a v konečném důsledku, i úspěšnost vašeho podnikání tak důležité.

Jednotlivé otázky jsou pokladány tak, aby na ně bylo možné odpovědět ANO / NE. Jsou kladeny z vašeho pohledu, tedy pohledu e-shopu k potenciálnímu logistickému partnerovi. Na konci dotazníku získáte výsledek o vhodnosti dotazované protistrany. Porovnáním výsledků více logistických adeptů zjistíte, který nejvíce odpovídá vašim logisticky specifickým potřebám.

Ukázka otázek z dotazníku

  • Jste schopni navýšit skladovou kapacitu v případě mého růstu?
  • Je s vámi možné sjednat závaznou garanci poskytovaných služeb, tzv. SLA (Service Level Agreement)?
  • Přizpůsobujete se (ne)čekaným vrcholům sezóny tak, abyste zajistili smluvně dohodnuté odbavování objednávek?
  • Nabízíte nadstandardní služby, jako je např. kompletace, finalizace, personalizace, štítkování, vkládání letáčků atd.?
  • Postaráte se mi o kompletní celní řízení, včetně veškeré dokumentace?
  • Nabízíte slevy za přepravu?
  • Používáte bezpečnostní systémy ve vašem skladu?

Získejte přístup i k dalším otázkám. Udělejte už od začátku maximum pro to, aby byla spolupráce s logistickým odborníkem opravdu kvalitní, dlouhodobá a bez zbytečných nedorozumění nebo problémů. Dotazník je ke stažení zde.

Stáhnout dotazník zde