Marketing

Svou skladovou kapacitu navyšujeme se společností BITO

Tomáš Kohút
Tomáš Kohút
Autor článku
03/10/2022
Svou skladovou kapacitu navyšujeme se společností BITO

Začátkem srpna jsme své distribuční centrum v Mošnově oficiálně rozšířili o dalších 6 000 m² skladové plochy na aktuálních 16 000 m². Při tak významném milníku je zapotřebí zajistit součinnost s řadou logistických odborníků a dodavatelů. S nákupem vybavení a regálů jsme se již standardně obrátili na našeho dlouholetého partnera společnost BITO skladovací technika s.r.o., která mimo jiné nabízí moderní skladové systémy pro specifické potřeby sektoru e-commerce.

Společnost BITO působí na českém trhu 16 let a pro své klienty nabízí výrobu, ale i služby v oblasti technického poradenství, montáže, inspekce a údržby skladovacího vybavení a kompletačních systémů. Své široké portfolio dodává do řady odvětví, jejich produkty využívají například firmy specializující se na automotive, průmyslovou výrobu, strojírenství, velkoobchodní prodej, zdravotní péči nebo e-commerce.

Pro své fungování v distribučním centru promýšlíme každý metr čtvereční skladového prostoru. Pouze tak jsme schopni zajistit co nejvyšší efektivitu a plnit cíle, které jsme si předsevzali a za kterými směřujeme. Vzhledem k dlouhodobě nadstandardním vztahům, které doprovází spolehlivost, kvalita výrobků nebo osobní přístup, pro nás byla společnost BITO jasnou a osvědčenou volbou,“ zdůvodňuje výběr dodavatele skladových regálů Max Kovář, ředitel logistiky Skladonu.

Od začátku projektu byly představy ze strany Skladonu jednoznačné. Pro své klienty poptávali řešení jak pro skladování EUR palet, tak i menších manipulačních jednotek – kartónových krabic. Při projektování layoutu jsme brali v potaz také aktuálně používanou manipulační techniku nebo požadované šíře uliček. Nakonec jsme se společně shodli na kombinaci paletových regálů s celkovou kapacitou 8 120 pozic – policových regálů disponující 13 500 policemi – systémových zakladačů, přičemž vybavování distribučního centra probíhá ve dvou etapách. Zvolené řešení bude v případě dalšího navýšení skladového objemu možné dále upravovat a optimalizovat,“ popisuje průběh projektu Martin Hynčica, Head of Sales & Marketing BITO skladovací technika CZ s.r.o.

Děkujeme společnosti BITO za stabilní partnerství při postupném navyšování našich skladových kapacit, detailnější informace o tomto projektu jsou k dispozici zde.